Op 16 mei zijn Stichting Hef Wonen, Stichting Hof Wonen, Stichting Stedelink en Barclays een definitieve overeenkomst aangegaan over de afwikkeling van alle vorderingen met betrekking tot de tussen Stichting Vestia en Barclays gesloten derivatentransacties in de periode 2008 tot 2011 en die zijn beëindigd in juni 2012. Hef Wonen, Hof Wonen en Stedelink zijn de rechtsopvolgers van Vestia.

Als onderdeel van deze schikking betaalt Barclays een bedrag van EUR 43.5 miljoen zonder erkenning van enige aansprakelijkheid of schuld. Partijen doen over en weer afstand van alle vorderingen in verband met deze derivatentransacties. De overige voorwaarden van deze schikking zijn vertrouwelijk. Met deze schikking komt een einde aan het geschil tussen partijen.

Juridische acties tegen banken ten einde.
In 2012 kondigde het toenmalige bestuur van Stichting Vestia aan dat zij de verliezen die waren geleden als gevolg van de crisis die was ontstaan door haar derivatenposities, zoveel mogelijk zou proberen te verhalen op de individuen en partijen die daarbij betrokken waren. Deze lijn is door de interne en externe toezichthouders gesteund. In de praktijk was dit voor Stichting Vestia en haar rechtsopvolgers een lange en geen gemakkelijke weg en procederen bleek complex, duur en de uitkomsten zijn ongewis.
Vestia en haar opvolgers zijn met zeven banken tot een commerciële schikking gekomen. De opbrengst van deze schikkingen bedraagt 400 miljoen euro. Het geld is ingezet voor het financieel herstel van Vestia en haar rechtsopvolgers.
Dit is de zevende en laatste schikking met een bank. We zijn tevreden met dit resultaat.

Vragen over dit bericht? Neemt u dan contact op met Ronald Florisson: 06 53831586 of ronald@florisson.nl.