Ongedierte

Het kan gebeuren dat u last heeft van ongedierte. Heeft u last van mieren, muizen, vliegen, vlooien, wespen, bedwantsen of zilvervisjes? Dit ongedierte moet u zelf bestrijden.

Voor het bestrijden en verdelgen van het volgende ongedierte in uw woning, kunt u een afspraak met ons maken: faraomieren, kakkerlakken, boktorren en houtworm.

Bij een wespennest in uw woning is de huurder verantwoordelijk: u regelt dan zelf de bestrijding en betaling. Bij een wespenplaag buiten of aan het woongebouw is de verhuurder verantwoordelijk: Hef Wonen regelt de bestrijding en betaling. Dien daarvoor een reparatieverzoek in voor een afspraak. Bij een muizenplaag – muizen in het hele gebouw of bij verschillende woningen – kunt u ons om hulp vragen.

Bij een muizenplaag – muizen in het hele gebouw of bij verschillende woningen – kunt u ons om hulp vragen.

Direct een afspraak maken?

Reparatie plannen

Wat te doen met een hommelnest in de tuin of in huis?

Hoe voorkomt u ongedierte?

  • Ongedierte komt af op bijvoorbeeld etensresten. Als u uw huis schoon houdt, de vuilnisbak regelmatig leegt en afvalbakken goed afsluit, kan dit helpen.

  • Voer geen vogels vanaf uw balkon of in de tuin. Duiven kunnen veel overlast veroorzaken. Broodresten trekken ook ratten aan.

Meer tips

Meer informatie over het voorkomen en bestrijden van ongedierte vindt u op de websites van uw woonplaats en van de regionale GGD.
Zoek een GGD bij u in de buurt