Beschikbare woningen

Iedere regio heeft een eigen website waarop alle beschikbare sociale huurwoningen van alle woningcorporaties uit die regio staan. Het grootste gedeelte van ons aanbod vindt u in ons kerngebied regio's Rijnmond.

Om te reageren op woningen in de regio Rijnmond schrijft u zich in op Woonnet Rijnmond. Dit kost € 15 en vervolgens € 10 per jaar.


Woonnet Rijnmond

Huurwoningen Hoge Kampen (Rotterdam-Zuid)

Binnenkort verhuren we woningen in de Hoge Kampen. Er zijn verschillende woningen voor mensen met verschillende leefstijlen, inkomens en grootte van het huishouden. Hier leest u meer.

Veelgestelde vragen

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Sociale huurwoningen zijn niet voor iedereen beschikbaar. De overheid bepaalt de voorwaarden. Onder andere over de hoogte van uw inkomen.

Uitleg op Rijksoverheid.nl

Wanneer vraag ik een huisvestigingsgunning aan?

In sommige gemeenten heeft u een huisvestingsvergunning nodig om een sociale huurwoning te huren. Deze kunt u zelf aanvragen bij uw gemeente.

Wanneer vraag ik een huisvestingsvergunning aan?

Wat is passend toewijzen?

Corporaties moeten zorgen dat de juiste woning bij de juiste huurder terecht komt. De regels voor passend toewijzen voorkomen dat mensen met een laag inkomen in te dure woningen gaan wonen.

Lees wat passend toewijzen voor u betekent

Waar kan ik een klacht indienen over woonruimteverdeling?

Wij doen, samen met Woonnet Rijnmond, ons best om het zoeken en vinden van een woning voor u zo goed mogelijk te laten verlopen. Toch kan het gebeuren dat u vindt dat er een fout gemaakt is en dat u daardoor benadeeld bent. U kunt dan een klacht indienen.

Bezwarencommissie regio Rotterdam