Asbest

In sommige van onze woningen die voor 1994 zijn gebouwd, zit asbest. Wij onderzochten of er mogelijk asbest in uw woning aanwezig is, en zo ja, waar het kan zitten.

Wanneer verwijderen we asbest?

We bepalen per situatie wat beter is: asbest verwijderen of niet. Als het asbest ergens in zit verwerkt en dit materiaal is onbeschadigd, dan is het niet nodig om het te verwijderen. Er zijn dan geen risico’s voor uw gezondheid.

Komt een woning leeg na een verhuizing? Dan laten wij het asbesthoudend materiaal vaak verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. Een asbestsaneringsbedrijf gaat heel zorgvuldig te werk. De plek waar het asbest verwijderd wordt, isoleren zij door er een tent omheen te plaatsen. Zo kunnen eventuele asbestvezels zich niet door de hele woning of verder verspreiden. De medewerkers dragen speciale, beschermende kleding. Dit is geen reden tot ongerustheid. Mensen die dagelijks met asbest in aanraking komen, dragen verplicht beschermende kleding en maskers. Omwonenden lopen geen gezondheidsrisico.

Wat is asbest?

Asbest is een brandvertragend, isolerend bouwmateriaal. Tot 1994 werd het veel gebruikt in de bouw. Asbest kan schadelijk zijn voor de gezondheid.
Info op Milieucentraal.nl

Asbest melden

Denkt u dat er asbest in uw woning zit? Belt u ons dan
010 210 66 00

Zorg dat u asbest niet beschadigt

Als er asbest in uw woning zit, dan is dat niet direct reden tot ongerustheid. Het is vooral belangrijk dat u het asbest niet zelf bewerkt, verwijdert, wegbreekt of doorboort. Zolang asbest onbeschadigd is, is er geen gezondheidsrisico.