Rookmelder

Rookmelders zijn in alle woningen verplicht. Op iedere verdieping van een huis waar gewoond wordt, moet minstens één goedgekeurde rookmelder hangen.

Waarom zijn rookmelders belangrijk?

Een rookmelder zorgt ervoor dat u op tijd weet dat er brand of rookontwikkeling is. Zo kunt u op tijd veilig uw woning verlaten.

Zorg ervoor dat uw rookmelder goed blijft werken

Het is belangrijk dat u een keer per maand uw rookmelder test. Houd de testknop ingedrukt totdat u het alarm hoort. Het alarm geeft aan dat de rookmelder werkt. Maak een keer per maand uw rookmelder schoon. Stofzuig de opening. Doe dit terwijl de rookmelder aan het plafond hangt. Haal de rookmelder er niet af.

Samen zorgen we voor uw veiligheid

Wij zorgen ervoor dat er rookmelders in uw woning zijn. Als huurder moet u de rookmelders testen. Is de rookmelder kapot? Maak direct een afspraak.

Reparatie plannen

Rookmelders redden levens

Wat is de beste plek om een rookmelder op te hangen? Hoe onderhoudt u uw rookmelder?
www.rookmelders.nl

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik een rookmelder?
Heeft u nog geen rookmelder van ons neem dan telefonisch contact op.
Ben ik wel verzekerd tegen brand als ik nog geen rookmelder heb?
Op Geen rookmelder, maar toch verzekerd tegen brandschade | Verzekering.nl vindt u informatie over rookmelders en verzekeringen.
Bij brandschade en er hangt geen rookmelder , betalen jullie de schade?
Het klopt dat wij verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van rookmelders in uw woning. Alleen niet alle brandschade kan door een rookmelder voorkomen worden. Er wordt altijd bekeken hoe de brand is ontstaan en bepaalt wie verantwoordelijk is voor de schade.

Heeft u schade door brand of rook, meld het dan gelijk bij uw verzekeraar. Heeft u geen inboedelverzekering? Sluit deze dan zelf bij een verzekeraar naar keuze af.
Ik koop zelf een rookmelder, betalen jullie deze?

Nee. Wij komen langs om onze eigen rookmelder op te hangen. We weten dan zeker dat u een veilige rookmelder hebt die aan de eisen van de wet voldoet (NEN-EN 14604). Dit is gratis voor u.

Heeft u nog geen rookmelder? Neem contact met ons op.

Hoe lang werkt een rookmelder?

De rookmelder heeft een vaste batterij, deze kan niet worden verwijderd. De batterij gaat 10 jaar mee. Daarna vervangen wij de rookmelder. U ontvangt bij uw nieuwe rookmelder informatie over hoe de rookmelder werkt, hoe u ervoor zorgt dat hij het goed blijft doen. Deze informatie staat ook hier op onze website.

Plaatsen jullie rookmelders met te hoge toonhoogte (frequentie)?

Onze rookmelders voldoen aan de eisen van de wet (NEN-EN 14604). Bent u slechthorend of doof en heeft u een speciale rookmelder opgehangen. Dan laten wij deze hangen.

Informatie over uw rookmelder


Rookmelder ASD - 10Q
Rookmelder ELRO FS2010