Schade aan uw woning

Als in of aan uw woning schade ontstaat is het fijn als dit snel en goed hersteld wordt. Wie verantwoordelijk is voor herstel en vergoeding hangt af van wat er is beschadigd en waardoor de schade is veroorzaakt.

Er is verschil tussen schade aan de woning zelf (de opstal) en schade aan uw spullen en inrichting (de inboedel):
  • Met opstal bedoelen we de woning die u van ons huurt en alles wat er bij hoort en er aan vast zit. Zoals het dak, de regenpijp, dakgoten, kozijnen, deuren, stucwerk, tegels.
  • De inboedel zijn alle spullen die u zelf in de woning heeft gezet of er zelf in heeft aangebracht. Dus uw meubels, gordijnen, vloerbedekking, maar ook kostbare bezittingen als sieraden, televisie en computer. Ook behang, verfwerk en aanpassingen die u zelf in de woning deed, horen bij de inboedel.

Er is schade aan uw woning

Is er schade aan de opstal, dus aan (een onderdeel van) de woning? Dan zorgen wij voor herstel ervan. Maak direct een afspraak.

Reparatie plannen

Zelf schade veroorzaakt?

Dan bent u verantwoordelijk voor de reparatie en de kosten daarvan. Ook als de schade is ontstaan doordat u gebreken aan de woning niet of niet op tijd heeft laten repareren. Het is daarom belangrijk dat u schades/gebreken direct aan ons doorgeeft. Het is ook verstandig om een goede aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Er is schade aan uw spullen of inrichting

U bent zelf verantwoordelijk voor het herstel van schade die door lekkage, storm of brand ontstaat aan uw inboedel. Dit soort schade heet gevolgschade. Uw inboedelverzekering vergoedt de kosten voor herstel of vervanging. Bent u niet verzekerd? Dan moet u deze kosten helaas zelf betalen.

Wanneer kunt u ons aansprakelijk stellen?

In een aantal uitzonderlijke gevallen kunt u ons aansprakelijk stellen voor gevolgschade aan uw inboedel.
Ons aansprakelijk stellen voor schade aan uw inboedel?

Veelgestelde vragen

Ben ik goed verzekerd?

Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Voor de woning en het woongebouw of voor uw inrichting. Het is belangrijk dat u goed verzekerd bent.
Verzekeringen: wie doet wat

Welk bedrag krijg ik vergoed?

U krijgt niet altijd hetzelfde bedrag vergoed bij schade. Soms vergoedt de verzekeraar de waarde die het product had toen u het nieuw kocht (nieuwwaarde). In andere gevallen ontvangt u alleen de huidige waarde (dagwaarde).
Vergoeding op basis van dag- of nieuwwaarde

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van brand, lekkage, inbraak of stormschade.

Lees meer over verzekeringen

Wat is vervolgschade?

Schade aan uw inboedel door brand, storm of water noemen we ook wel gevolgschade.
Herstel en vergoeding bij gevolgschade