Tweebosbuurt

In de Afrikaanderwijk (Feijenoord) ligt de Tweebosbuurt. Tweebos wordt begrensd door de straten Hilledijk, Putselaan, Pretorialaan en Paul Krugerstraat. Een goed bereikbare buurt tegen het centrum van de stad. Maar de Tweebosbuurt is ook een van de buurten met de meest dringende problematiek van Rotterdam en veel verouderde woningen. De buurt staat daarom aan de vooravond van een verandering. De komende jaren willen we samen met de gemeente de Tweebosbuurt vernieuwen.

Grote opgave

De vernieuwing van de Tweebosbuurt betreft de sloop van ongeveer 588 woningen en bedrijfsruimten, waarvan 524 huurwoningen van . Dat is een grote opgave. Om bewoners de mogelijkheid te geven terug te keren naar de buurt, realiseren we samen met de gemeente 137 nieuwe sociale huurwoningen. Daarnaast renoveren we 101 woningen die beschikbaar blijven in de sociale huur.

Vernieuwing noodzakelijk

Het aantal woningen dat we slopen is fors en voor veel bewoners is dit een ingrijpende boodschap. Toch is de vernieuwing in de Tweebosbuurt noodzakelijk is. De woningen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Niets doen leidt naar verwachting tot problemen in de wijk en een verslechterd imago. De totale aanpak van de buurt neemt meerdere jaren in beslag.

Nationaal Programma Rotterdam Zuid

De plannen van een gemengd aanbod in de Tweebosbuurt passen binnen de uitgangspunten van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en de (gemeentelijke) woonvisie. Deze hebben tot doel te komen tot een kwalitatief goede woonwijk. en de gemeente verdienen niet aan deze plannen. Zoals elke herstructurering met sociale huurwoningen zijn er bijdragen van , de gemeente en het Rijk nodig.

Bewoners

Alle bewoners zijn verhuisd naar een andere woning. Bekijk hier de laatste informatie en cijfers van de herhuisvesting.

Planning

Renovatie: vanaf najaar 2020
Slopen woningen: vanaf april 2021
Realisatie: 2021-2026

De plannen

In de Tweebosbuurt worden 588 woningen en bedrijfsruimten gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 374 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen:

  • 137 nieuwe sociale huurwoningen;
  • 101 vrije sector huurwoningen;
  • 143 vrije sector koopwoningen.
  • Er worden 101 sociale huurwoningen gerenoveerd.

Bent u bewoner en wilt u meer weten over uw persoonlijke situatie? Klik op de knop lees meer, om in te loggen met uw account of om direct een account aan te maken.

Lees meer

Vragen?

Neem dan contact op met
Tatjana van der Waal

010 210 66 00
tweebosbuurt@hefwonen.nl

Informatie over de nieuwbouw