Onderhoud en reparatie van badkamer en toilet

Is er iets kapot in uw badkamer of toilet? Sommige reparaties moet u zelf (laten) doen, en voor andere kunt u ons inschakelen.

Reparaties en onderhoud waarvoor u zorgt

U bent zelf verantwoordelijk voor kleine reparaties of vervangingen. Behalve als u een serviceabonnement heeft. Dan kunt u ons opdracht geven om deze reparaties voor u uit te voeren:

  • Onderhouden, repareren, opnieuw bevestigen of vervangen van losse onderdelen, zoals het plankje onder spiegel, de spiegel boven de wastafel, de douchekop, doucheslang, glijstang, opsteekhaak, doucheputrooster.
  • Repareren of vervangen van onderdelen van de wc-bril, manchet/sok (aansluiting op de afvoer), afdichtingsringen, vlotter en drijver in het waterreservoir.
  • Repareren van kranen en het vervangen van kraanleertjes en afsluitringen.

Serviceabonnement afsluiten

Reparaties en onderhoud die wij uitvoeren

  • Vervangen van kapotte kranen.
  • Vervangen van een kapotte wastafel, bad, wc-pot, waterreservoir of stortbak.
  • Repareren of vervangen van kapotte tegels. Soms vervangen we alle tegels, in andere gevallen vervangen we alleen de beschadigde tegels voor nieuwe. Dit kan een kleurverschil opleveren. In douches brengen we tegels altijd 90 cm breed en 180 cm hoog aan.
  • Repareren van door ons aangelegde leidingen.
  • Verhelpen van verstoppingen. U betaalt hiervoor via uw servicekosten: ontstoppen riolering. Als de verstopping is ontstaan door iets wat niet thuishoort in de afvoerbuis, zijn de kosten voor ontstopping voor u.

Reparatie plannen

Wanneer vervangen wij badkamers of toiletten?

Wij vervangen alleen iets als het kapot is en we het niet kunnen repareren. Niet omdat u de badkamer of het toilet niet mooi vindt, of als u vindt dat het er ouderwets uitziet. Kleine krasjes, putjes, lichte kalkaanslag of verkleuringen zijn ook geen reden voor vervanging.

Heeft u een aanpassing in uw badkamer of toilet nodig vanwege een handicap of om gezondheidsredenen? Deze vraagt u aan via het Wmo loket van uw gemeente. De gemeente bepaalt of u in aanmerking komt voor een aanpassing.

Medische aanpassingen aan uw woning - Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Welke kwaliteit bieden wij u

Iedere woning heeft een douche of bad, wastafel en een toilet. Er kunnen krasjes en putjes in zitten, maar de douche, kranen, wc en afvoer werken goed. Ook de tegels zijn netjes en stevig bevestigd. Wel is er soms klein kleurverschil tussen de tegels. In de woning is altijd een aansluiting voor de wasmachine.
Dit zit niet altijd in de woning: een kraantje en wasbakje op het toilet, verwarming of stopcontact in de badkamer.

Eigen aanpassingen in of aan uw badkamer of toilet

  • U mag muur- en vloertegels vervangen. Maar u mag de tegels op de muur of vloer niet schilderen.
  • Gaat u nieuwe vloertegels leggen? Deze mogen niet helemaal vastgelijmd zijn aan de ondervloer. En voorkom lekkage aan de randen. Advies nodig? Vraag het in de bouwmarkt of neem contact op met ons.
  • Voor het vervangen of nieuw plaatsen van toilet, bad of de douche heeft u vooraf onze toestemming nodig. Zorg ervoor dat de kitranden goed waterdicht zijn.
  • Heeft u zelf onderdelen aan uw badkamer of toilet toegevoegd of heeft u verbouwd? U bent dan zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en repareren van deze nieuwe onderdelen. Dit geldt ook voor zelf geplaatste onderdelen die u heeft overnemen van een vorige huurder.

Lees meer in onze brochure Zelf klussen: voorwaarden, vergoedingen en onderhoud

Wat als u zelf beschadigingen veroorzaakt

Heeft u zelf schade veroorzaakt, zoals een scheur of barst in de wasbak of wc-pot? Dan moet u de kosten voor herstel betalen.

Tips voor onderhoud

Informatie over uw rookmelder


Rookmelder ASD - 10Q
Rookmelder ELRO FS2010