Kwaliteit van de woning: dit mag u verwachten

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Nu kunt u uw huis naar eigen smaak gaan inrichten. Wij zorgen voor een goede basis: uw huis is bouwtechnisch in orde, is veilig en biedt een fijne plek om te leven.

Zo leveren wij de woning aan u op

Plafonds

De plafonds hebben een lichte kleur. Kleurverschillen of oneffenheden kunnen voorkomen. Er kunnen verschillende soorten plafondafwerking voorkomen.

Wanden

Er komen verschillende soorten wandafwerking voor in onze woningen. Voorbeelden zijn een vlakke wand, granol of lambrisering. De vertrekkende huurder heeft eventueel loszittend behang of afbladderende verflagen verwijderd. We maken de muren niet wit. Wilt u de wanden verven of een andere wandafwerking? U bent zelf verantwoordelijk voor deze werkzaamheden en/of het verfklaar maken van de wanden. Let op dat u stopcontacten en lichtknoppen niet mee verft.

Vloeren

De vloeren zijn kaal, tenzij u de vloerbedekking van de vorige huurder heeft overgenomen. Plavuizen, coatings of overige verlijmde vloerafwerkingen kunnen ook voorkomen.
Wilt u laminaat, parket of tegels leggen? Wij stellen een aantal voorwaarden voor het leggen van dit soort vloeren.
Lees onze voorwaarden door voor u de vloer koopt

Badkamer / douche

Vloeren zijn voorzien van een waterdichte vloer, bv tegels of granito. De wanden zijn (deels) betegeld. Het kan voorkomen dat er kleurverschil is tussen de tegels of dat er dichtgemaakte gaatjes zichtbaar zijn. Ook kan er lichte kalkaanslag zitten. We leveren de badkamer schimmelvrij op. U kunt zelf een douchegordijn ophangen. Niet iedere badkamer is voorzien van een radiator of stopcontact.
Onderhoud van en reparaties in uw badkamer
Voorkomen van vocht en schimmel: wat kunt u doen en wat doen wij

Toilet

Het toilet is meestal voorzien van tegels op (een deel van) de wanden en op de vloer, of de vloer is kaal. Er zit niet standaard een fonteintje in het toilet. U kunt zelf een toiletrolhouder plaatsen. Het kan voorkomen dat er kleurverschil is tussen de tegels of dat er dichtgemaakte gaatjes zichtbaar zijn. Ook kan er lichte kalkaanslag in de toiletpot zitten. Een nieuwe toiletbril kunt u indien nodig, zelf aanschaffen.

Keuken

In uw keuken vindt u een keukenblok met kastjes. Er is een aansluiting voor koken op gas of op elektra. Boven het aanrecht zitten tegels. Het kan voorkomen dat er kleurverschil is tussen de tegels of dat er dichtgemaakte gaatjes zichtbaar zijn. Standaard leveren we de keuken zonder apparatuur zoals kookplaat, afzuigkap, oven, koelkast of afwasmachine.
Onderhoud van en reparaties in uw keuken

Ramen, deuren en kozijnen

U bent verantwoordelijk voor het schilderwerk van de binnendeuren en de kozijnen aan de binnenkant van de woning. Let op dat u deurknoppen, hang- en sluitwerk of roosters niet meeverft. Wij onderhouden het schilderwerk aan de buitenkant. Kunststof en aluminium kozijnen mag u niet verven. Ook mag u daar geen gaten in boren (voor bijvoorbeeld het ophangen van een gordijn).

(Elektrische) installaties en aansluitingen

  • Elektriciteit: de elektrische installatie incl. groepenkast en stopcontacten is gekeurd en veilig.
  • Wilt u extra stopcontacten? Dan laat u die zelf aanbrengen door een erkend installateur.
  • Er is een gelegenheid tot het aansluiten van telefoon en kabel.
  • Rookmelder: in iedere woning zit een rookmelder

Tuin

Heeft de woning een tuin dan bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan de tuin. Het kan voorkomen dat er in de berging geen verlichting aanwezig is.

Zelf klussen

U bent vrij om uw woning naar eigen smaak in te richten. Maar houd er rekening mee dat er voor sommige klussen voorwaarden gelden of toestemming nodig is.
Zelf klussen in uw woning: waar u rekening mee moet houden